Crema de remolatxa amb iogurt
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Anton Sánchez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Solana , La Foradada
INGREDIENTS
- 3/4 de kg de tomàquets madurs
- 3 remolatxes mitjanes
- 2 iogurts (de cabra)
- 3 fulls de gelatina
- sal, pebre vermell, orenga
- oli d'oliva i vinagre de poma
- Per a l'oli de menta:
- fulles de menta
- raig d'oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Per fer la crema de remolatxa, poseu en un bol els tomàquets, les remolatxes bullides i pelades, una mica de sal, el pebre vermell, l'orenga i tres parts d'oli d'oliva per una de vinagre de poma.
Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix mentre hi aneu afegint l'aigua i després coleu-ho.
A continuació, poseu la meitat del iogurt en un cassó al foc. Quan estigui calent, afegiu-hi els fulls de gelatina que prèviament haureu tingut en remull i remeneu-ho bé. Després, afegiu-hi la resta del iogurt, remeneu-ho, poseu-ho dins del sifó i deixeu-ho refredar.
I ja per acabar, emplateu la crema de remolatxa en un plat fons i poseu-hi el iogurt a sobre amb l'ajuda del sifó. Podeu guarnir el plat amb unes gotes d'oli de menta.
Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix mentre hi aneu afegint l'aigua i després coleu-ho.
A continuació, poseu la meitat del iogurt en un cassó al foc. Quan estigui calent, afegiu-hi els fulls de gelatina que prèviament haureu tingut en remull i remeneu-ho bé. Després, afegiu-hi la resta del iogurt, remeneu-ho, poseu-ho dins del sifó i deixeu-ho refredar.
I ja per acabar, emplateu la crema de remolatxa en un plat fons i poseu-hi el iogurt a sobre amb l'ajuda del sifó. Podeu guarnir el plat amb unes gotes d'oli de menta.