Crema de porros amb peus de porc

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a dues persones:
  • 4 porros
  • 2 naps
  • 1 peu de porc bullit
  • 1/2 got de caldo de verdures
  • 1/2 got de crema de llet
  • 1 cullerada de romesco
  • sal
  • pebre negre
  • 2 llesques de pa del dia abans

PREPARACIÓ

1. Netegeu els porros traient-los les fulles i les arrels. Talleu just per la part blanca. Feu-los un tall en forma de creu a la part de dalt i submergiu-los en aigua freda perquè drenin la sorra que encara pugui tenir.
2. Talleu-los en juliana, i poseu-los en un bol de vidre amb els daus de nap i el got de brou de verdures.
3. Filmeu-ho i feu uns foradets al film amb la punta d'un ganivet, per permetre l'evacuació de vapor, com si fos una vàlvula de seguretat.
4. Coeu-ho al microones uns 10 minuts a tota potència.
5. Al cap de 10 minuts, incorporeu-hi la crema de llet i coeu-ho uns 8-9 minuts més.
6. Quan traieu les verdures del micro per posar-hi la crema de llet, tempereu els peus de porc sense treure'ls del buit uns 4 minuts a 500 W.
7. Durant la segona cocció de les verdures, desosseu els peus de porc amb la pell tocant la superfície de treball. Traieu els ossos vigilant de no trencar la pell.
8. En una paella antiadherent, marqueu els peus de porc per la part de la pell fins que siguin dauradets i cruixents. Ho heu de fer a foc lent durant uns 6 minuts.
9. Traieu les verdures del microones. Deixeu-les reposar 5 minuts i poseu-les sense el suc al vas de triturar. Tritureu-les a tota potència, i afegiu-hi més o menys líquid de cocció en funció de com us agrada la textura de la crema. Passeu-ho per un colador fi, poseu-ho al punt de sal i reserveu-ho.
10. Poseu els peus de porc, amb la pell cap enlaire en una safata per gratinar. Poseu-la el microones per gratinar. Escampeu una mica de pasta de romesco pel damunt de la pell, i gratineu-ho fins que quedi ben torrada.
11. Mentrestant, torreu les 2 llesques de pa a la mateixa paella on heu daurat els peus de porc amb una mica d'oli, si cal.
12. Ja ho podeu servir en plat fondo. Poseu la llesca de pa al centre, banyeu-la amb la crema de porros i naps, i poseu el peu de porc damunt del pa sense que la crema cobreixi la superfície cruixent.
13. Feu un cordillet d'oli de romesco al voltant del peu de porc.