Crema de porro i carbassó

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 porros

  • 2 carbassons
  • 500 ml aigua mineral
  • 250 ml nata      
  • 70 g mantega    
  • 40 avellanes torrades
  • 1 gra d'all
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre
  • Pa de motlle
  • Vi escumós
  • Julivert
  • Olives
  • Comí
  • Curri
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Desfem la mantega en una cassola, hi afegim un bon raig d'oli i hi fem suar els porros.
  2. Un cop el tenim ben tou i suat, apugem el foc i l'enrossim fins que agafi color.
  3. Hi afegim el carbassó tallat a mitges llunes molt fines i, quan estigui caramel·litzat, hi aboquem una copa de vi escumós. Quan s'hagi evaporat, hi afegim all i julivert, ben picolats, la nata, una culleradeta de comí i una altra de curri. Ho salpebrem i ho deixem a foc baix durant 20 minuts.
  4. Piquem les avellanes i les reservem en un bol, on hi afegim mitja culleradeta de comí, mitja més de curri, sal i pebre. Ho barregem bé i hi arrebossem dauets de pa de motlle que prèviament haurem fregit.
  5. Triturem el contingut de la cassola, amb una mica d'oli, i ho colem en una malla fina.
  6. Servim la crema posant-hi dos entrebancs per damunt: olives tallades a trossets i el pa arrebossat.
Anar al contingut