Crema de pèsols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Such
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'indret de Semon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de pèsols
  • 220 g de mantega
  • 1 l de brou de pernil ibèric
  • 1 dl de nata líquida
  • sal
  • pebre
  • sucre Per a la nata agra:
  • 2 dl de nata
  • pell d'una llimona ratllada
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • sal
  • porradell picat Per guarnir:
  • 100 g de pèsols

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el brou de pernil colat que prèviament haureu preparat bullint l'os de pernil i els ossos de vedella durant dues hores en un cassó.
Incorporeu-hi els pèsols i deixeu-ho bullir durant 2 minuts. A continuació, poseu-ho en un pot i tritureu-ho. Incorporeu-hi mantega, torneu-ho a triturar, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera. Tot seguit, munteu una mica la nata líquida, afegiu-hi suc de llimona, pela de llimona i porradell picat i deixeu-ho refredar a la nevera. Finalment, rectifiqueu de sal, pebre i sucre la crema de pèsols i emplateu-la. Poseu una mica de nata agre al mig del plat.