Crema de patata i bolets

INGREDIENTS

  • 1 kg patates de Prades

    2 grans d'all

    avellanes torrades

    cibulet

    200 g xiitake

    1 porro

    aigua mineral

    unes làmines d'alga kombu

    mantega

    sal

    pebre

    oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Netegem l'alga kombu. Fem un brou curt, és a dir, posem un litre d'aigua mineral en un pot i hi afegim els xiitakes i l'alga kombu. Quan arrenqui a bullir, parem el foc i tapem el pot. Ho deixem reposar deu minuts. Un cop fet, reservem el xiitake.
  2. Tallem el porro i els alls a làmines. Fem ballar els alls amb un bon raig d'oli d'oliva verge dins de l'olla. Un cop ballin, hi posem el porro tallat i abaixem el foc. Ho deixem suar.
  3. Quan el porro sigui transparent, tallem les patates ben fines i les posem dins de l'olla. Ho deixem uns 5 minuts. Ho cobrim de brou i que bulli uns 20 minuts més.
  4. Saltem els xiitakes amb una mica d'oli d'oliva i després els salem.
  5. Afegim una cullerada de mantega i d'oli d'oliva a les patates. Ho corregim tot de sal i pebre i ho triturem.
  6. Per sobre, hi posem cibulet picat, xiitake i avellanes torrades.
Anar al contingut