Crema de patata i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
1 kg patates de Prades
2 grans d'all
avellanes torrades
cibulet
200 g xiitake
1 porro
aigua mineral
unes làmines d'alga kombu
mantega
sal
pebre
oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Netegem l'alga kombu. Fem un brou curt, és a dir, posem un litre d'aigua mineral en un pot i hi afegim els xiitakes i l'alga kombu. Quan arrenqui a bullir, parem el foc i tapem el pot. Ho deixem reposar deu minuts. Un cop fet, reservem el xiitake.
- Tallem el porro i els alls a làmines. Fem ballar els alls amb un bon raig d'oli d'oliva verge dins de l'olla. Un cop ballin, hi posem el porro tallat i abaixem el foc. Ho deixem suar.
- Quan el porro sigui transparent, tallem les patates ben fines i les posem dins de l'olla. Ho deixem uns 5 minuts. Ho cobrim de brou i que bulli uns 20 minuts més.
- Saltem els xiitakes amb una mica d'oli d'oliva i després els salem.
- Afegim una cullerada de mantega i d'oli d'oliva a les patates. Ho corregim tot de sal i pebre i ho triturem.
- Per sobre, hi posem cibulet picat, xiitake i avellanes torrades.