Crema de patata amb ou, ceba caramel·litzada i pernil

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Àlex Pujols (Músic de Santa Eugènia de Berga)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Dadà
  • Dieta: Per a esportistes

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg patata del bufet
  • 5 g romaní
  • 1/2 l d'aigua
  • 200 ml de llet
  • 40 g de mantega
  • 4 ous
  • 2 cebes
  • 100 ml oli d'oliva
  • 4 llesques de pa
  • 4 talls de pernil salat
  • sal rosa o en escates

PREPARACIÓ

Per començar, peleu i talleu la ceba en juliana i sofregiu-la en una cassola amb oli abundant i a foc viu durant 10 minuts sense deixar de remenar. Després, abaixeu el foc, tapeu la cassola i deixeu-ho que es vagi fent fins que canviï de color i de textura (com més temps millor, fins a 3 hores).

Per fer la crema de patata, peleu les patates, talleu-les a trossos mitjans, poseu-les en una cassola amb aigua freda, sal i una bosseta de paper- com les de fer el te- plena de romaní sec i deixeu-ho coure durant 25 minuts. Seguidament, escorreu les patates, poseu-les en un bol juntament amb la mantega i la llet i tritureu-ho amb el túrmix.

Per fer els ous cuits, en un cassó escalfeu aigua fins a 62 graus. Un cop es mantingui a aquesta temperatura, poseu-hi els ous sencers i deixeu-los coure durant 35 minuts.

Per fer el cruixent de pa amb pernil, talleu el pa a daus petits i talleu el pernil a tires fines. A continuació, en una paella amb un raig d'oli, poseu el pa i deixeu que es torri una mica. Quan comenci a estar dauradet, afegiu-hi el pernil i deixeu que s'enrosseixi amb el pa.

Finalment, peleu els ous.

I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi l'ou al mig, la ceba caramel·litzada per sobre, amb l'oli de la seva cocció, i guarniu-ho amb una tira del cruixent de pa amb pernil al costat de l'ou.