Crema de pastanaga

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pastanaga és una de les hortalisses més riques en betacarotens (provitamina A), nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell, i també té una destacada funció antioxidant.

INGREDIENTS

  • 800 g de pastanagues   

    2 pastanagues per a la guarnició

    1 ceba

    safrà     

    comí en gra 

    curri   

    romaní   

    gingebre

    sal

    pebre blanc

    formatge curat manxec 

    fulles de coriandre

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem 800 g de pastanagues.
  2. Tallem a la juliana 1 ceba de Figueres.
  3. Tallem la meitat de les pastanagues a trossos molt petits.
  4. Pelem un dit d'arrel de gingebre i el tallem a la microbrunesa.
  5. Passem per la paella uns brins de safrà.
  6. Posem la ceba i les pastanagues tallades en un pot i deixem que suïn. Hi afegim un raig d'oli OVE, 1 culleradeta de comí, 1 culleradeta de curri, sal, el gingebre, el safrà i una branca de romaní. Ho mantenim al foc entre 7 i 10 minuts.
  7. Tallem la resta de les  pastanagues i les fiquem dins d'un got americà per triturar-les amb 400 ml d'aigua. Ho reservem.
  8. Posem a bullir un pot amb aigua mineral i preparem un bol amb aigua, gel i sal.
  9. Pelem 2 pastanagues, les tallem a cintes i les escaldem. Les fiquem en el bol d'aigua i gel.  Les reservem en un bol amb oli OVE sal i pebre blanc.
  10. Traiem el romaní del pot de les verdures suades i les triturem.
  11. Aboquem el contingut del got americà dins del pot de les verdures triturades i ho deixem a foc baix fins que la pastanaga estigui ben cuita (uns 5 minuts).
  12. Triturem, colem la crema de pastanaga i la posem en una gerra per servir-la. Hi afegim una mica d'oli.
  13. Fiquem la crema en bols amb fulles de coriandre, hi afegim les cintes de pastanaga i 100 g de formatge manxec ratllat per sobre.