Crema de pastanaga amb gingebre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavi Roselló
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    El gingebre fresc, típic de la cuina oriental, te la característica d'estimular les digestions y eliminar les flatulències

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 600 g de pastanaga
  • 250 g de ceba
  • 50 g de gingebre en bulb
  • 200 cl de crema de llet
  • 200 cl de suc de taronja
  • Un polsim de canyella
  • oli i sal
  • ametlla laminada
  • brou vegetal
  • Per fer el brou:
  • 2 pastanagues
  • 2 naps
  • una tija d'api
  • un porro
  • 1 l d'aigua
  • sal
  • Per la picada:
  • 6 ametlles (un grapat)
  • Julivert
  • 1 all

PREPARACIÓ

Per fer el brou, poseu totes les verdures, pelades i tallades, a bullir, en l'aigua freda i amb la sal, durant una hora.

A continuació, piqueu la ceba ben petita i sofregiu-la en una cassola, amb una mica d'oli, fins que quedi transparent.

Mentrestant, renteu i talleu a daus petits les pastanagues, reserveu-ne una de sencera per al servei del plat, peleu el gingebre amb un pelador, piqueu-lo amb el ganivet, i reserveu-ne també un tros per al servei del plat.

Per fer la picada, poseu al morter el gingebre, l'all, un grapat d'ametlles i el julivert i tritureu-ho amb la mà de morter. Després, afegiu-la al sofregit, juntament amb la pastanaga tallada, deixeu-ho coure a foc lent durant 30 minuts, poseu-hi el brou, deixeu-ho coure durant 20 minuts més i passeu-ho per la batedora fins a obtenir un puré cremós sense grumolls.

Tot seguit, poseu puré en una olla, a foc lent, afegiu-hi el suc de taronja, la crema de llet i la canyella, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure uns 5 minuts i rectifiqueu-ho de sal. Si la crema és massa espessa, podeu afegir una mica més de brou.

Finalment, ratlleu la pastanaga i el gingebre que havíeu reservat.

I ja per acabar, serviu la crema freda o calenta, segons us agradi, amb la pastanaga i el gingebre rallats i les lamines d'ametlla crua pel damunt.