Crema de pastanaga a la taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Empar Soler
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nau (Casserres)
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pastanaga és una de les hortalisses més riques en beta-carotens (pro-vitamina A), nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de pastanaga
  • 1 ceba
  • 60 g de mantega
  • 400 ml de brou de pollastre
  • suc de 2 taronges
  • 100 ml de crema de llet
  • 1 botifarra negra
  • sal i pebre
  • germinats de porro
  • oli d'oliva
  • Per a la melmelada de taronja:
  • 500 g de taronges
  • 300 g de sucre
  • 1 pastanaga
  • suc de 1/2 llimona

PREPARACIÓ

Per començar, peleu i talleu la ceba ben petita i salteu-la durant 5 minuts en una cassola amb mantega. Després, afegiu-hi la pastanaga, també pelada i tallada, i deixeu-la coure durant 4 minuts. Seguidament, salpebreu-ho, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure durant 15 minuts. A continuació, retireu-ho del foc, tritureu-ho ben fi amb el pímer, torneu-ho a posar al foc, afegiu-hi el suc de dues taronges, la crema de llet, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

Mentrestant, peleu la botifarra negra, talleu-la a daus i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.

Per fer la melmelada, peleu les taronges eliminant la part blanca, talleu-les ben petites, peleu també la pastanaga, talleu-la ben petita, poseu-ho tot en un cassó al foc juntament amb el suc de llimona i el sucre i deixeu-ho coure fins que agafi la consistència desitjada, uns 15 minuts aproximadament.

I ja per acabar, emplateu la crema calenta i guarniu el plat amb una quenelle de melmelada, els daus de botifarra i els germinats de porro.