Crema de moniato
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El moniato és un tubercle extraordinàriament ric en betacarotens, substància que, un cop ingerida, es transforma en vitamina A.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de moniato
300 ml d'aigua mineral
100 g de crema de cacauet
70 g de farina d'espelta integral
70 g de sucre panela
50 g de cacauets pelats
30 g de vi ranci
10 g de cacau en pols
30 g de sucre blanc
2 làmines de gelatina
1 beina de vainilla
1 llima
pebre negre
romaní
gingebre
PREPARACIÓ
- Emboliquem 2 moniatos nets amb paper sulfurat primer i paper d'alumini després i els ficarem al forn a 220º durant 45 minuts.
- Posem un pot al foc amb 300 ml d'aigua mineral
- Traiem la polpa d'una beina de vainilla i la posem al pot d'aigua calenta.
- Aixafem 10 boletes de pebre i les afegim al pot juntament amb unes fulles de romaní fresc. Ho tapem i ho infusionem durant 10 minuts i ho deixem reposar.
- Piquem 50 g de cacauets pelats a la picadora i els posem en un bol
- Afegim al bol dels cacauets 70 g de farina d'espelta integral, 30 g de sucre blanc, 100 g de crema de cacauets i 10g de cacau en pols. Ho remenem tot.
- Estirem aquesta barreja damunt un paper sulfurat, que quedi ben equilibrat, sense bonys.
- Traiem els moniatos del forn, els deixem refredar i hi posem el "crumble" de cacauets que tenim sobre el paper sulfurat durant 13 minuts a la mateixa temperatura a què teníem els moniatos: 220º.
- Posem en una safata 2 làmines de gelatina a hidratar amb aigua freda.
- Colem l'aigua infusionada dins un got túrmix.
- Afegim al got túrmix 30 ml de vi ranci, 70 g de sucre panela i el suc dels moniatos al forn, que hauran quedat atrapats amb el paper sulfurat.
- Pelem els moniatos i afegim la polpa al got túrmix amb la gelatina hidratada.
- Triturem moniatos i gelatina i omplin una mànega amb el resultat.
- Traiem el "crumble" del forn i el deixem refredar.
- Un cop temperat, trenquem amb els dits el "crumble" de cacauets.
- Posem en un plat la crema de moniato de la mànega, el "crumble" per sobre i hi ratllem gingebre congelat i pell de llima.