Crema de mongetes amb cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Benvingut Aligué
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aligué, Manresa
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les mongetes són uns llegums rics en fibra soluble que millora la flora intestinal estimulant el nostre sistema de defenses

INGREDIENTS

  • 600 g de mongetes del ganxet cuites (i el seu suc)
  • 50 cc de vi blanc
  • 400 g de cloïsses mitjanes
  • julivert picat
  • all picat
  • oli d'oliva
  • Per fer l'oli de julivert:
  • manat de julivert
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge.

PREPARACIÓ

Per fer l'oli de julivert, escaldeu les fulles del julivert, deixeu-les refredar en un cassó amb aigua i gel, eixugueu-les bé, poseu-les en un bol amb l'oli d'oliva, tritureu-ho amb el Túrmix, coleu-ho i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli, all i julivert picat i una mica de vi blanc, salteu les cloïsses, amb la paella tapada.

Quan comencin a obrir-se, retireu-les del foc, traieu-les de la closca, poseu-les en un plat i cobriu-les amb el suc de la seva cocció.

Per fer la crema de mongetes, poseu a la Thermomix les mongetes, el suc de la seva cocció i una mica del suc de la cocció de les cloïsses, i tritureu-ho fins que aconseguiu una crema ben fina.

I ja per acabar, poseu la crema de mongetes en una copa de Martini, poseu-hi les cloïsses a sobre i amaniu-ho amb l'oli de julivert.