Crema de marisc amb gambetes i maionesa d'estragó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Serra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 l crema de marisc
- 8 gambes
- 12 musclos
- 1 fulla de llorer
- 6 fulles d'estragó fresc
- 150 cl d'oli d'oliva
- 1 ou
- 40 g d'all
- 10 g de sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, piqueu les fulles d'estragó, poseu-les en un bol amb l'ou, la sal i el pebre i emulsioneu-ho amb la batedora mentre hi aneu afegint l'oli. Després, reserveu la maionesa en una mànega pastissera.
A continuació, poseu la crema de marisc en un cassó al foc fins que arrenqui el bull. Alhora, en un altre cassó, poseu els musclos amb una fulla de llorer i un raig d'aigua i deixeu-los coure fins que s'obrin.
Mentrestant, peleu les gambes i reserveu els caps per un sofregit.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli sofregiu els alls laminats. Quan agafin una mica de color, afegiu-hi les cuetes de les gambes i salteu-les un minut amb els alls. Finalment, afegiu-hi els musclos, sense cloves, perquè agafin color.
I ja per acabar, amb la mànega pastissera, feu uns punts de maionesa pel voltant del fondo del plat, distribuïu les gambes i els musclos pel centre i aboqueu-hi la crema de marisc per sobre.
A continuació, poseu la crema de marisc en un cassó al foc fins que arrenqui el bull. Alhora, en un altre cassó, poseu els musclos amb una fulla de llorer i un raig d'aigua i deixeu-los coure fins que s'obrin.
Mentrestant, peleu les gambes i reserveu els caps per un sofregit.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli sofregiu els alls laminats. Quan agafin una mica de color, afegiu-hi les cuetes de les gambes i salteu-les un minut amb els alls. Finalment, afegiu-hi els musclos, sense cloves, perquè agafin color.
I ja per acabar, amb la mànega pastissera, feu uns punts de maionesa pel voltant del fondo del plat, distribuïu les gambes i els musclos pel centre i aboqueu-hi la crema de marisc per sobre.