Crema de marisc amb gambetes i maionesa d'estragó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Serra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 l crema de marisc
  • 8 gambes
  • 12 musclos
  • 1 fulla de llorer
  • 6 fulles d'estragó fresc
  • 150 cl d'oli d'oliva
  • 1 ou
  • 40 g d'all
  • 10 g de sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, piqueu les fulles d'estragó, poseu-les en un bol amb l'ou, la sal i el pebre i emulsioneu-ho amb la batedora mentre hi aneu afegint l'oli. Després, reserveu la maionesa en una mànega pastissera.

A continuació, poseu la crema de marisc en un cassó al foc fins que arrenqui el bull. Alhora, en un altre cassó, poseu els musclos amb una fulla de llorer i un raig d'aigua i deixeu-los coure fins que s'obrin.

Mentrestant, peleu les gambes i reserveu els caps per un sofregit.

Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli sofregiu els alls laminats. Quan agafin una mica de color, afegiu-hi les cuetes de les gambes i salteu-les un minut amb els alls. Finalment, afegiu-hi els musclos, sense cloves, perquè agafin color.

I ja per acabar, amb la mànega pastissera, feu uns punts de maionesa pel voltant del fondo del plat, distribuïu les gambes i els musclos pel centre i aboqueu-hi la crema de marisc per sobre.
Anar al contingut