Crema de llimona cruixent
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica. Per això és millor consumir-ne moderadament i ocasionalment, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
150 g de sucre
120 g de mantega
6 ous
2 mandarines
2 llimes
4 llimones
50 g de cacauets torrats pelats i salats
una cullerada de mantega de cacauet
una cullerada de farina
2 cullerades de sidral de llimona
sal
PREPARACIÓ
- Espremem 3 llimones, colem el suc i el posem en un pot a foc baix juntament amb 150 g de sucre i una pell de llimona (evitem dur-nos la part blanca interior de la pell). Estem fent un almívar.
- Un cop hagi bullit, parem el foc, tapem la cassola i ho deixem infusionar durant 10 minuts. Ho refredem canviant el contingut de cassola.
- Posem un pot amb aigua de l'aixeta al foc per preparar un bany maria.
- Separem clares i rovells de 6 ous. Reservem les clares i posem els rovells en un bol de vidre i els batem amb varetes elèctriques, i hi afegim un pols de sal.
- Posem el bol dels rovells batuts al bany maria i hi afegim 120 g de mantega freda en daus. Ho remenem amb les varetes.
- Afegim l'almívar de llimona a la crema tot remenant-ho durant 10 minuts.
- Posem la crema en una mànega i ho deixem refredar a la nevera.
- En un pot d'acer inoxidable posem a torrar a foc baix una cullerada de mantega de cacauet amb una cullerada de farina.
- Piquem en un morter 50 g de cacauets torrats pelats i salats.
- Afegim els cacauets picats al pot i ho remenem durant 1 minut. Ho deixem refredar a la nevera estirant la massa sobre un paper sulfurat. Ja tenim un crumble.
- Fem grills de 2 mandarines i 2 llimes. Ho reservem.
- Esmicolem la farina torrada amb cacauets (crumble) ja freda dins d'un bol i hi afegim 2 cullerades de sidral de llimona i la ratlladura d'una llimona. Ho barregem.
- Ho servim en bols petits: primer, el crumble, després els grills de mandarina i llima, i després la crema que haurem tret de la nevera. Finalment, ratllem llima per sobre .