Crema de llimona cruixent

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica. Per això és millor consumir-ne moderadament i ocasionalment, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g de sucre

    120 g de mantega

    6 ous  

    2 mandarines

    2 llimes  

    4 llimones 

    50 g de cacauets torrats pelats i salats 

    una cullerada de mantega de cacauet   

    una cullerada de farina

    2 cullerades de sidral de llimona

    sal 

     

     

PREPARACIÓ

  1. Espremem 3 llimones, colem el suc i el posem en un pot a foc baix juntament amb 150 g de sucre i una pell de llimona (evitem dur-nos la part blanca interior de la pell). Estem fent un almívar.
  2. Un cop hagi bullit, parem el foc, tapem la cassola i ho deixem infusionar durant 10 minuts. Ho refredem canviant el contingut de cassola.
  3. Posem un pot amb aigua de l'aixeta  al foc per preparar un bany maria.
  4. Separem clares i rovells de 6 ous.  Reservem les clares i posem els rovells en un bol de vidre i els batem amb varetes elèctriques,  i hi  afegim un pols de sal.
  5. Posem el bol dels rovells batuts al bany maria i hi afegim 120 g de mantega freda en daus. Ho remenem  amb les varetes.
  6. Afegim  l'almívar de llimona a la crema tot remenant-ho durant 10 minuts.
  7. Posem la crema en una mànega i ho deixem refredar a la nevera.
  8. En un pot d'acer inoxidable posem a torrar a foc baix una cullerada de mantega de cacauet amb una  cullerada de farina.
  9. Piquem en un morter 50 g de cacauets torrats pelats i salats.
  10. Afegim els cacauets picats al pot i ho remenem durant 1 minut. Ho deixem refredar a la nevera estirant la massa sobre un paper sulfurat. Ja tenim un crumble.
  11. Fem grills de 2 mandarines i 2 llimes. Ho reservem.
  12. Esmicolem la farina torrada amb cacauets (crumble) ja freda dins d'un bol  i hi afegim 2 cullerades de sidral de llimona i la ratlladura d'una llimona. Ho barregem.
  13. Ho servim en bols petits: primer, el crumble, després els grills de mandarina i llima, i després la crema que haurem tret de la nevera. Finalment, ratllem llima per sobre .
Anar al contingut