Crema de llenties amb sofregit de cansalada

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Talaia mar

INGREDIENTS

  • 600 g de llenties de cocció ràpida
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 os de pernil (100 g)
  • clau d'espècia
  • 1 fulla de llorer
  • 100 g de rovellons petits
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • cerfull per decorar Per al sofregit:
  • 3 grans d'all
  • 200 g de cansalada fumada
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell

PREPARACIÓ

Poseu en una olla amb aigua freda, els següents ingredients: la pastanaga, la ceba amb 2 claus d'espècia, el porro, les llenties de cocció ràpida, l'os de pernil i la fulla de llorer.
Deixeu-ho coure durant 15 minuts, i passat aquest temps, traieu-ho tot de l'olla menys les llenties. Tot seguit, passeu a fer el sofregit. Comenceu daurant la ceba, ratllada, durant 15 minuts. Poseu-hi després els pebrots, triturats, i 5 minuts després, el tomàquet ratllat. Remeneu-ho una mica i deixeu-ho sofregir 5 minuts més. A continuació, afegiu-hi la cansalada fumada tallada ben petita i l'all trinxat. Deixeu-ho 5 minuts més al foc, i ja podeu tirar el sofregit a l'olla on hi ha les llenties. Feu que redueixi tot plegat uns 2 minuts, i ja podeu fer la crema de llenties batent-ho tot amb la batedora. A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, salteu els rovellons durant 5 minuts, poseu-hi una mica de sal, i tireu-hi l'all i el julivert trinxats. Remeneu-ho i deixeu-ho uns minuts més al foc. Serviu la crema de llenties en un bol, amb els rovellons al damunt, i decorat amb unes quantes fulles de cerfull.