Crema de galeres

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Crema de galeres
  • (per a 6 persones)
  • 11 galeres
  • 7 patates
  • 1 ceba
  • ametlles crues
  • 2 fulles de llorer
  • 125 ml de crema de llet
  • 1'5 l d'aigua
  • Per al tàrtar:
  • 4 galeres
  • coriandre
  • ous de truita de riu
  • làmines d'ametlla

PREPARACIÓ

1. Comencem per la crema: posem les galeres a dins d'un bol i les anem tallant amb unes tisores a trossets ben petits, per no córrer el risc de tallar-nos les mans amb la closca.

2. En una cassola ben calenta hi posem un bon raig d'oli i hi aboquem les galeres, perquè es fregeixin i es daurin bé. Les hi deixem que es vagin fent.

3. Piquem la ceba i l'afegim a la cassola.

4. Tallem dues patates petites a rodanxes i les hi afegim. La patata serà el que ens lligarà la crema.

5. Posem l'aigua en un cassó al foc i la fem bullir.

6. Tirem ara a la cassola les ametlles i les fulles de llorer. Hem d'aconseguir que es dauri bé tot plegat, sense cremar-se.

7. Hi afegim, ara, una miqueta de sal i pebre mòlt i, a continuació, l'aigua que hem fet bullir. Abaixem el foc i ho deixem coure uns 20- 25 minuts.

8. Un cop hagi passat aquest temps, triturem tot el contingut de la cassola amb una batedora elèctrica durant cinc minuts.

9. Passem la crema per un colador molt fi a una altra olla, sense pressionar. Esperem que la crema es vagi filtrant i només l'ajudem movent una mica el colador.

10. Quan tinguem la crema feta i colada, la posem una altra vegada al foc.

11. Hi afegim, ara, un rajolinet de crema de llet perquè guanyi untuositat. Ho batem ben batut amb un batedor manual.

12. Comencem a fer el tàrtar: tallem amb les tisores els caps de les galeres i els fem un tall al costat per poder treure'n la closca sencera. Amb una cullera les buidem de carn.

13. Ara posem les quatre closques senceres a sobre d'un corró i posem el corró al forn, durant 80-90ºC . Amb 7 o 8 minuts ja n'hi haurà prou perquè quedin dures i amb la

14. Posem els ous de truita de riu en un bol, el coriandre picat i unes làmines d'ametlla torrada i ho removem tot bé. La crema ja la tenim a punt.

15. Ja només falta emplatar: servim la crema en un plat fondo. Traiem les closques del forn i dins hi posem el tàrtar. Hi afegim una closca de galera amb el tàrtar ja dins per donar color al plat i la presència física de l'ingredient principal.