Crema de flor de taronger

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • Per a la crema :
  • 800 g de nata
  • 150 g de sucre
  • 300 g de rovells d' ou
  • 200 g d'aigua de flor de taronger
  • Per a la salsa :
  • 100 g de suc de taronja
  • 100 g de sucre
  • 4 pistils de safrà Per guarnir:
  • pensaments
  • amanida de taronja

PREPARACIÓ

Per preparar la crema, feu bullir la llet, la nata i el sucre en una cassola.
A continuació, poseu els rovells i l'aigua de flor de taronger en un bol i bateu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi la nata i la llet calentes, remeneu-ho i coleu-ho. Després, ompliu els motllos amb la crema i poseu-los al forn durant 45 minuts a 85 graus. Per fer la salsa, poseu el suc de taronja, el sucre i el safrà en un cassó i deixeu-ho reduir a la meitat. Per acabar, desemmotlleu les cremes, poseu-hi sucre per sobre i cremeu-lo. Finalment, decoreu-ho amb grills de taronja, salsa de taronja i pensaments.