Crema de créixens amb calamarsets i recuit

  • Programa: De vacances
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 patata
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 1 litre de brou de pollastre
  • 200 g de créixens
  • 12 calamarsets de 10 cm
  • oli
  • sal
  • 16 cebetes platillo
  • 1 cullerada de mel
  • 1 recuit d'uns 200 g
  • mató

PREPARACIÓ

- PREPARACIÓ DELS CRÉIXENS:

En un pot, coeu lentament la ceba, l'all i la patata, tot tallat fi. Feu que suï tot just 5 minuts, incorporeu-hi el brou i deixeu-ho bullir.

Per un altre costat, escaldeu els créixens i refredeu-los amb aigua i gel. Escorreu-los bé i afegiu-los al brou.

- PER ALS CALAMARSETS:

En una paella calenta poseu-hi els calamarsets al cap de 30 segons. Afegiu-hi l'oli, deixeu-ho coure 5 segons més i gireu-ho. Saleu després de 15 segons de cocció.

- PER A LES CEBETES:
Peleu les cebetes i coeu-les amb oli molt suaument. Quan estiguin toves incorporeu-hi la mel i la sal.

- PER AL RECUIT I EL MATÓ:

Al natural.

- ACABAT I PRESENTACIÓ:

En un plat soper poseu-hi els calamarsets tallats per la meitat, juntament amb les cebetes.

Al costat poseu-hi tres cullerades petites de recuit i acabeu amb la crema de créixens.

Al final, incorporeu un raig d'oli cru per sobre de la crema i unes fulles de créixens per sobre dels calamarsets, així tindreu el gust dels créixens cuits i el gust dels crus.