Crema de cloïsses i ceps amb moll de l'os

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ros

INGREDIENTS

  • 1/2 l d'aigua
  • 250 g de ceps
  • 24 cloïsses
  • 2 escalunyes
  • 1 got de xerès sec
  • 1/2 l de crema de llet
  • 300 g de moll de l'os
  • 20 g de mantega
  • cerfull

PREPARACIÓ

Primer de tot, escaldeu els ceps (els teníeu en remull) amb aigua bullint i sal. Escorreu-los i reserveu-los.
D'altra banda sofregiu la ceba en una cassola amb una mica de mantega, i abans que agafi color, tireu-hi el xerès i deixeu-lo reduir. Aleshores afegiu-hi les cloïsses amb una mica d'aigua dels bolets. Quan les cloïsses s'hagin obert, retireu-les i buideu-les. A la cassola, tireu-hi la crema de llet perquè ens doni consistència al plat i deixeu-ho reduir una altra vegada. Coleu-ho. A part, salteu el moll de l'os en una paella ben calenta i sense oli i després els ceps. Reserveu-ho i saleu-ho. Per muntar el plat, poseu el moll de l'os repartit pel plat, i a sobre, una cloïssa i un cep, així tindrem els tres gustos. Tireu-hi la crema pel damunt.