Crema de castanyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Guille Cervera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Celler d'en Toni
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a la crema de castanyes:
- 100 g de mantega pomada
- 300 g de pasta de castanyes
- 160 g de crema de llet 35%
- Per a la gelatina de mel:
- 200 g de mel
- 200 g d'aigua mineral
- 10 g d'agar-agar
- Per al servei:
- regalèssia d'arrel
- pols d'avellanes torrades
- farigola fresca
- melmelada de fruits vermells
- 8 galetes tipus maria
PREPARACIÓ
Per fer la gelatina de mel, poseu la mel i l'aigua mineral en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, poseu-hi l'agar-agar molt a poc a poc mentre ho remeneu amb unes varetes manuals i torneu-ho a posar al foc. Quan torni a arrencar el bull, retireu-ho del foc, coleu-ho, aboqueu-ho en un recipient pla i rectangular i reserveu-ho a la nevera durant uns 15 minuts fins que quedi ben quallat.
Per fer la crema de castanyes, poseu la mantega amb la pasta de castanyes en un bol i remeneu-ho bé amb una espàtula fins que quedi una barreja ben homogènia.
A continuació, munteu la crema de llet amb un túrmix, amb adaptador per muntar nata, fins que quedi ben emulsionada, afegiu-la a la barreja de mantega i castanyes, remeneu-ho bé amb una espàtula i reserveu-ho.
Tot seguit, traieu la gelatina de la nevera, poseu-la damunt la taula de tallar i talleu-la a tires fines, com si féssiu tallarines, amb un ganivet o un pelador de patates.
Després, esmicoleu les galetes, amb les mans, damunt d'un paper i barregeu-les amb la pols d'avellana.
I ja per acabar, poseu la galeta esmicolada en una copa de Martini, cobriu-la amb una mica de melmelada de fruits vermells, ompliu tres quarts de la copa amb la crema de castanyes i coroneu la copa amb les tallarines de mel. Finalment, guarniu-ho també amb pols de regalèssia, ratllada al moment, i una branqueta de farigola.
Per fer la crema de castanyes, poseu la mantega amb la pasta de castanyes en un bol i remeneu-ho bé amb una espàtula fins que quedi una barreja ben homogènia.
A continuació, munteu la crema de llet amb un túrmix, amb adaptador per muntar nata, fins que quedi ben emulsionada, afegiu-la a la barreja de mantega i castanyes, remeneu-ho bé amb una espàtula i reserveu-ho.
Tot seguit, traieu la gelatina de la nevera, poseu-la damunt la taula de tallar i talleu-la a tires fines, com si féssiu tallarines, amb un ganivet o un pelador de patates.
Després, esmicoleu les galetes, amb les mans, damunt d'un paper i barregeu-les amb la pols d'avellana.
I ja per acabar, poseu la galeta esmicolada en una copa de Martini, cobriu-la amb una mica de melmelada de fruits vermells, ompliu tres quarts de la copa amb la crema de castanyes i coroneu la copa amb les tallarines de mel. Finalment, guarniu-ho també amb pols de regalèssia, ratllada al moment, i una branqueta de farigola.