Crema de castanyes amb trompetes, calamarsets i botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Enric Millà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Dien, Vallfogona de Balaguer

INGREDIENTS

  • 12 calamarsets
  • 250 g de castanyes pelades
  • 1/2 litre de brou de pollastre
  • 150 g de crema de llet
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • 5 g de ratafia
  • 1/2 kg de trompetes de la mort
  • 80 g de botifarra negra ecològica
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer la crema de castanyes, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la patata tallades a rodanxes.

Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi les castanyes pelades, el brou, la crema de llet, la sal i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Després, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamarsets, la botifarra tallada a daus i les trompetes. Quan estigui tot ben ros, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.

Tot seguit, a la paella de saltar els calamarsets poseu-hi la ratafia i deixeu-la reduir a foc suau.

I ja per acabar, emplateu el saltat de calamarsets, botifarra i trompetes, poseu-hi la crema de castanyes al voltant i guarniu el plat amb la ratafia reduïda.