Crema de carxofes amb cruixent de papada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavi Garmendia
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mariona, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 carxofes del Prat
  • 1 papada de porc
  • 400 g de patates
  • 2 l de brou d'aviram
  • sal i pebre
  • oli
  • 1 bossa de plàstic per coure a més de 90º

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la papada.
Després, envaseu-la al buit en una bossa de plàstic i bulliu-la en un cassó amb aigua durant 6 hores a foc baix. Seguidament, traieu-la de la bossa, talleu-la a làmines molt fines i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben cruixent.

A continuació, bulliu les patates tallades a trossos en un cassó amb aigua freda.

Mentrestant, obriu les carxofes perquè el cor quedi a la vista, salpebreu-les i poseu-les al forn en una safata durant 45 minuts a 180 graus.

Tot seguit, escalfeu a la Thermomix les patates, les carxofes, el brou, la sal i el pebre durant 3 o 4 minuts a 90 graus.

I ja per acabar, emplateu la crema de carxofes, poseu-hi el cruixent a sobre i afegiu-hi un raig d'oli d'oliva.