Crema de carxofes amb cruixent de papada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavi Garmendia
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mariona, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 carxofes del Prat
- 1 papada de porc
- 400 g de patates
- 2 l de brou d'aviram
- sal i pebre
- oli
- 1 bossa de plàstic per coure a més de 90º
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu la papada.
Després, envaseu-la al buit en una bossa de plàstic i bulliu-la en un cassó amb aigua durant 6 hores a foc baix. Seguidament, traieu-la de la bossa, talleu-la a làmines molt fines i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben cruixent.
A continuació, bulliu les patates tallades a trossos en un cassó amb aigua freda.
Mentrestant, obriu les carxofes perquè el cor quedi a la vista, salpebreu-les i poseu-les al forn en una safata durant 45 minuts a 180 graus.
Tot seguit, escalfeu a la Thermomix les patates, les carxofes, el brou, la sal i el pebre durant 3 o 4 minuts a 90 graus.
I ja per acabar, emplateu la crema de carxofes, poseu-hi el cruixent a sobre i afegiu-hi un raig d'oli d'oliva.
Després, envaseu-la al buit en una bossa de plàstic i bulliu-la en un cassó amb aigua durant 6 hores a foc baix. Seguidament, traieu-la de la bossa, talleu-la a làmines molt fines i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben cruixent.
A continuació, bulliu les patates tallades a trossos en un cassó amb aigua freda.
Mentrestant, obriu les carxofes perquè el cor quedi a la vista, salpebreu-les i poseu-les al forn en una safata durant 45 minuts a 180 graus.
Tot seguit, escalfeu a la Thermomix les patates, les carxofes, el brou, la sal i el pebre durant 3 o 4 minuts a 90 graus.
I ja per acabar, emplateu la crema de carxofes, poseu-hi el cruixent a sobre i afegiu-hi un raig d'oli d'oliva.