Crema de carbassa amb formatge de cabra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Eulàlia Ordeig
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel balneari Sant Vicenç, Els banys de Sant Vicenç (el Pont de Bar)

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de carbassa
  • 200 g de patates
  • 250 g de porros
  • 1 tassa de crema de llet
  • 1 tija d'api
  • 100 g de mantega
  • 250 g de formatge de cabra de Baridà de Bar
  • 1 l de brou
  • sal
  • nou moscada
  • 2 fulls de pasta brik

PREPARACIÓ

Per fer la crema, salteu en un cassó amb mantega el porro, l'api, la patata i la carbassa, tot tallat a trossos.
Quan ja estiguin daurats, afegiu-hi la sal, la nou moscada i el brou i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Després, poseu-hi el formatge tallat a daus, la crema de llet i deixeu-ho reduir 2 o 3 minuts. Seguidament, retireu-la del foc i tritureu-la amb el túrmix.

A continuació, talleu la pasta brik en forma de quadrat, poseu-hi un dau de formatge al mig i feu-ne un farcellet. Tot seguit, gratineu-ho al forn durant 10 minuts.

I ja per acabar, emplateu el farcellet al mig del plat i poseu-hi la sopa al voltant.