Crema de carabassa cremada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Niubó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Aimia, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1,5 l de llet
  • 120 g de maizena
  • 170 g de sucre
  • 130 g de rovell
  • 100 g de mantega
  • 500 g de polpa de carabassa
  • 1 canonet de canyella
  • 1 pell de llimona
  • galetes o pastes de te (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la carabassa a quarts, sense pelar, traieu-li les llavors, emboliqueu-la amb paper d'alumini i coeu-la al forn durant una hora a 190 graus.

Després, desemboliqueu-la, traieu la polpa amb una cullera, poseu-la en un bol juntament amb la mantega, tritureu-la amb el pímer i reserveu-la.

A continuació, feu bullir la llet juntament amb la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho infusionar uns 30 minuts, amb el foc apagat.

Mentrestant, en un bol bateu els rovells amb el sucre i, en un altre bol, desfeu la maizena amb una mica de llet. Seguidament, afegiu la maizena dissolta als rovells, i remeneu bé el conjunt.

Tot seguit, coleu la llet infusionada i afegiu-la al bol dels rovells, juntament amb la carabassa triturada, barregeu-ho una mica, passeu-ho a un cassó, porteu-ho novament al foc i deixeu-ho coure a foc suau, sense parar de remenar, fins que veieu que s'hagi espessit, aproximadament uns dos o 3 minuts.

Finalment, coleu-la, repartiu-la als bols on ho servireu i guardeu-la a la nevera tapada amb paper film.

I ja per acabar, repartiu el sucre blanc per sobre de la crema, cremeu-lo amb la pala o el bufador i serviu-ho acompanyat d'unes galetes de te.
Anar al contingut