Crema de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dolors Martí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Menut, Belianes (Urgell)
INGREDIENTS
- 600 g de patates
- 20 g de mantega
- 2 cullerades d'oli
- sal i pebre
- 1 tasseta de nata líquida
- -julivert abundant
- 4 grans d'all
- rodanxes de bitxo
- 4 trossos de bacallà de 100 g la unitat
- 4 rovells
- Per al fumet:
- 150 g de bacallà dessalat (cua)
- 1 tireta de pell de llimona
- 1 branca de fonoll
- pebre negre en gra
- tija de julivert
- 4 grans d'all
- 2 l d'aigua
PREPARACIÓ
Per fer el fumet, bulliu en un cassó l'aigua, el bacallà, la pell de llimona, el pebre negre, els alls, una branca de julivert i una branca de fonoll.
Mentrestant, en un altre cassó amb oli, poseu-hi una mica de mantega i un all aixafat, i enrossiu les patates tallades a rodanxes. Quan estiguin rosses, afegiu-hi el fumet, colat, i bulliu-ho durant 30 minuts. Seguidament, poseu-ho a la Thermomix amb la nata líquida, fins a aconseguir una crema fina.
A continuació, en un altre cassó, confiteu els alls amb oli abundant i una mica de bitxo. Quan ja estiguin confitats, afegiu-hi el bacalllà, deixeu-ho 40 segons al foc i després deixeu refredar l'oli sense treure el bacallà.
Tot seguit, emboliqueu el rovell d'ou amb un plàstic i poseu-lo durant un minut en un cassó amb aigua a 90 graus.
Per fer el puré de julivert, bulliu les fulles de julivert, deixeu-les refredar amb aigua amb gel i a continuació tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu la crema de bacallà, poseu-hi el llom de bacallà a sobre i guarniu el plat amb el puré de julivert i el rovell d'ou.
Mentrestant, en un altre cassó amb oli, poseu-hi una mica de mantega i un all aixafat, i enrossiu les patates tallades a rodanxes. Quan estiguin rosses, afegiu-hi el fumet, colat, i bulliu-ho durant 30 minuts. Seguidament, poseu-ho a la Thermomix amb la nata líquida, fins a aconseguir una crema fina.
A continuació, en un altre cassó, confiteu els alls amb oli abundant i una mica de bitxo. Quan ja estiguin confitats, afegiu-hi el bacalllà, deixeu-ho 40 segons al foc i després deixeu refredar l'oli sense treure el bacallà.
Tot seguit, emboliqueu el rovell d'ou amb un plàstic i poseu-lo durant un minut en un cassó amb aigua a 90 graus.
Per fer el puré de julivert, bulliu les fulles de julivert, deixeu-les refredar amb aigua amb gel i a continuació tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu la crema de bacallà, poseu-hi el llom de bacallà a sobre i guarniu el plat amb el puré de julivert i el rovell d'ou.