Crema de 30 grans d'all

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Crema de 30 grans d'all
  • grans d'all
  • vi blanc
  • crema de llet
  • aigua
  • calamarsons

PREPARACIÓ

1. Agafem uns quants alls crus i els pelem bé. Preparem un cassó al foc amb una miqueta d'aigua freda i els hi afegim. Quan aquesta aigua arrenqui el bull, llancem l'aigua (la colem) i deixem els alls al cassó.

2. Repetim aquesta operació tres cops, canviant l'aigua cada vegada. Totes les substàncies que fan que l'all sigui fort a la boca desapareixen, perquè es queden retingudes a l'aigua.

3. La quarta vegada que tornem a posar els alls al cassó, serà el moment d'afegir-hi el vi blanc. En farem una reducció; ho tindrem coent fins que l'all en xucli tot l'aroma.

4. Quan s'hagi reduït gairebé la meitat del vi, ja hi podrem afegir una miqueta de crema de llet per guanyar untuositat. Hi afegim, també, una miqueta de sal i deixem que es vagi fent tot plegat, a foc suau.

5. Preparem una paella al foc per fer-hi els calamarsons; l'escalfem força i hi tirem un rajolinet d'oli.

6. Esclafem un granet d'all i el piquem amb un ganivet fins que quedi ben petit.

7. Afegim una miqueta de sal als calamarsons i els posem a la paella, que vagin fent. Els afegim, ara, una miqueta de pebre negre.

8. Aboquem l'all picat en un costat de la paella on encara hi hagi oli.

9. Anem saltant bé els calamarsons i quan els tinguem fets, els reservem en un plat.

10. Directament al cassó, comencem a triturar la crema d'all amb la batedora elèctrica.

11. Ja podem emplatar-la: en un plat fondo hi posem una base de la nostra crema d'alls i, al damunt, els calamarsons que hem saltat.