Crema d'api-rave amb musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gaig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Porta Gaig, El Prat de Llobregat
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a la crema:
- 1 kg d'api-rave (celerí)
- 200 g de patates
- 2 cebes tendres
- 1 l de brou de gallina
- 25 g de mantega
- sal
- oli
- Per fer els musclos:
- 500 g de musclos
- 1 l d'aigua
- 90 g de sal marina
- 4 alls tendres
- Per a la presentació:
- cerfull (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les cebes i talleu-les en juliana, poseu-les a l'olla amb una mica d'oli i mantega i salteu-les lleugerament, sense que agafin color.
Mentrestant, peleu les patates i l'api-rave i talleu-los en daus d'uns 2,5 centímetres. Després, afegiu l'api-rave i la patata tallada a l'olla de la ceba uns 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi el caldo de gallina fins que ho cobreixi tot i deixeu-ho coure a foc suau uns 25 minuts des del moment que arrenqui el bull. Un cop cuit, tritureu-ho amb un braç elèctric. Comproveu el punt de sal i passeu-ho per un colador xinès fi.
Per coure els musclos, poseu en una olla 1 litre d'aigua i 90 g de sal marina.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els musclos, amb les closques ben netes. Tapeu-ho i pareu el foc perquè s'obrin. Un cop oberts, deixeu-los 4 minuts a l'olla infusionant i, finalment, retireu els musclos de les cloves.
En una paella amb el foc suau, poseu 2 dl d'oli d'oliva i salteu-hi els alls tendres lleugerament, procurant que no agafin color. Afegiu-hi els musclos i deixeu-ho coure tot junt durant uns 4 minuts.
I ja per acabar, emplateu la crema i afegiu-hi els musclos pel damunt i guarniu el plat amb una mica de cerfull.
Mentrestant, peleu les patates i l'api-rave i talleu-los en daus d'uns 2,5 centímetres. Després, afegiu l'api-rave i la patata tallada a l'olla de la ceba uns 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi el caldo de gallina fins que ho cobreixi tot i deixeu-ho coure a foc suau uns 25 minuts des del moment que arrenqui el bull. Un cop cuit, tritureu-ho amb un braç elèctric. Comproveu el punt de sal i passeu-ho per un colador xinès fi.
Per coure els musclos, poseu en una olla 1 litre d'aigua i 90 g de sal marina.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els musclos, amb les closques ben netes. Tapeu-ho i pareu el foc perquè s'obrin. Un cop oberts, deixeu-los 4 minuts a l'olla infusionant i, finalment, retireu els musclos de les cloves.
En una paella amb el foc suau, poseu 2 dl d'oli d'oliva i salteu-hi els alls tendres lleugerament, procurant que no agafin color. Afegiu-hi els musclos i deixeu-ho coure tot junt durant uns 4 minuts.
I ja per acabar, emplateu la crema i afegiu-hi els musclos pel damunt i guarniu el plat amb una mica de cerfull.