Crema d'api-rave amb musclos

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Porta Gaig, El Prat de Llobregat

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la crema:
  • 1 kg d'api-rave (celerí)
  • 200 g de patates
  • 2 cebes tendres
  • 1 l de brou de gallina
  • 25 g de mantega
  • sal
  • oli
  • Per fer els musclos:
  • 500 g de musclos
  • 1 l d'aigua
  • 90 g de sal marina
  • 4 alls tendres
  • Per a la presentació:
  • cerfull (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les cebes i talleu-les en juliana, poseu-les a l'olla amb una mica d'oli i mantega i salteu-les lleugerament, sense que agafin color.

Mentrestant, peleu les patates i l'api-rave i talleu-los en daus d'uns 2,5 centímetres. Després, afegiu l'api-rave i la patata tallada a l'olla de la ceba uns 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi el caldo de gallina fins que ho cobreixi tot i deixeu-ho coure a foc suau uns 25 minuts des del moment que arrenqui el bull. Un cop cuit, tritureu-ho amb un braç elèctric. Comproveu el punt de sal i passeu-ho per un colador xinès fi.

Per coure els musclos, poseu en una olla 1 litre d'aigua i 90 g de sal marina.

Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els musclos, amb les closques ben netes. Tapeu-ho i pareu el foc perquè s'obrin. Un cop oberts, deixeu-los 4 minuts a l'olla infusionant i, finalment, retireu els musclos de les cloves.

En una paella amb el foc suau, poseu 2 dl d'oli d'oliva i salteu-hi els alls tendres lleugerament, procurant que no agafin color. Afegiu-hi els musclos i deixeu-ho coure tot junt durant uns 4 minuts.

I ja per acabar, emplateu la crema i afegiu-hi els musclos pel damunt i guarniu el plat amb una mica de cerfull.
Anar al contingut