Crema catalana amb reigs

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Fernando Rodríguez Álvarez, del restaurant Albereda (Girona, Gironès)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 250 g de reigs
  • 150 g de sucre
  • 50 g de farina de blat de moro (maizena)
  • 1 l de nata líquida
  • 8 rovells d'ou

PREPARACIÓ

1. Netegeu i talleu els reigs a trossos petits i reserveu-los.
2. Poseu el sucre en una cassola, deixeu-lo fondre i afegiu-hi els trossos de reig.
3. Quan comenci a caramel·litzar (trigarà uns 3 minuts), poseu-hi una mica de nata líquida i, quan faci un bull, retireu-ho del foc i barregeu-hi els rovells d'ou prèviament batuts.
4. Finalment, afegiu-hi farina de blat de moro i poseu-ho de nou tot a bullir fins que la crema comenci a espessir. Un cop llest, presenteu-ho en una cassoleta i deixeu-ho refredar. Podeu cremar-la amb sucre.