Crema amb poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mateu Dolcet
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mateu, Alcarràs

INGREDIENTS

  • 1/2 l de llet
  • 4 rovells d'ou
  • 90 g de sucre
  • 1 nou de margarina o mantega
  • 1 branqueta de canyella
  • 1 pela de llimona
  • 1 poma
  • 50 cl de moscatell
  • 1 cullerada de maizena

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó la mantega i la poma, pelada i tallada a daus, i deixeu-ho coure a foc lent.

Quan ja estigui cuit, afegiu-hi el moscatell, remeneu-ho i retireu-ho del foc.

Mentrestant, en un cassó bulliu la llet amb la pela de llimona i la branca de canyella.

Per fer la crema, en un bol poseu els rovells dels ous, el sucre i la “maizena” i remeneu-ho bé amb el batedor.

Quan estigui ben barrejat, afegiu-hi la llet bullida i remeneu-ho bé.

Tot seguit, poseu la barreja en un cassó i deixeu-ho coure, sense parar de remenar, fins que comenci a bullir. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i reserveu-ho.

A continuació, en una paella ben calenta, caramel•litzeu el sucre.

I ja per acabar, poseu al fons d'una copa la poma, cobriu-la amb la crema i poseu-hi el sucre caramel•litzat per sobre.
Anar al contingut