Crema amb poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mateu Dolcet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mateu, Alcarràs
INGREDIENTS
- 1/2 l de llet
- 4 rovells d'ou
- 90 g de sucre
- 1 nou de margarina o mantega
- 1 branqueta de canyella
- 1 pela de llimona
- 1 poma
- 50 cl de moscatell
- 1 cullerada de maizena
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó la mantega i la poma, pelada i tallada a daus, i deixeu-ho coure a foc lent.
Quan ja estigui cuit, afegiu-hi el moscatell, remeneu-ho i retireu-ho del foc.
Mentrestant, en un cassó bulliu la llet amb la pela de llimona i la branca de canyella.
Per fer la crema, en un bol poseu els rovells dels ous, el sucre i la maizena i remeneu-ho bé amb el batedor.
Quan estigui ben barrejat, afegiu-hi la llet bullida i remeneu-ho bé.
Tot seguit, poseu la barreja en un cassó i deixeu-ho coure, sense parar de remenar, fins que comenci a bullir. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, en una paella ben calenta, caramellitzeu el sucre.
I ja per acabar, poseu al fons d'una copa la poma, cobriu-la amb la crema i poseu-hi el sucre caramellitzat per sobre.
Quan ja estigui cuit, afegiu-hi el moscatell, remeneu-ho i retireu-ho del foc.
Mentrestant, en un cassó bulliu la llet amb la pela de llimona i la branca de canyella.
Per fer la crema, en un bol poseu els rovells dels ous, el sucre i la maizena i remeneu-ho bé amb el batedor.
Quan estigui ben barrejat, afegiu-hi la llet bullida i remeneu-ho bé.
Tot seguit, poseu la barreja en un cassó i deixeu-ho coure, sense parar de remenar, fins que comenci a bullir. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, en una paella ben calenta, caramellitzeu el sucre.
I ja per acabar, poseu al fons d'una copa la poma, cobriu-la amb la crema i poseu-hi el sucre caramellitzat per sobre.