Creamed asparagus (Espàrrecs amb beixamel) - Indiana, Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Greg Ryan, Rubí

INGREDIENTS

  • 1 manat d'espàrrecs de marge
  • 1/2 l de llet
  • 1 potet de crema de llet
  • 2 cullerades de farina
  • mantega
  • pa de motlle

PREPARACIÓ

Retireu la part de baix dels espàrrecs, que sol ser molt dura, i talleu la resta a trossos de la mida d'uns tres dits.
Feu coure els trossos d'espàrrecs dins una cassola amb una mica d'aigua i sal perquè quedin ben tendres. No cal que l'aigua els cobreixi.
Desfeu uns tros de mantega en una paella i, després, afegiu-hi la farina. Remeneu-ho amb una cullera de fusta fins que no hi quedi cap grumoll.
Un cop la farina s'hagi enrossit lleugerament, aboqueu a la paella la llet, juntament amb la crema de llet i aneu-ho remenant fins que agafi consistència.
Quan els espàrrecs siguin cuits, escorreu-los i poseu-los dins una safata de vores altes. Aboqueu-hi per sobre la beixamel que heu fet.
Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i ja ho podeu portar a taula, junt amb uns triangles de pa de motlle torrat.