Coulant de xocolata

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Coulant de xocolata
  • (per a 6 coulants)
  • Per al cor:
  • 250 g de xocolata negra (75%)
  • 65 g de xocolata (52%)
  • 80 ml de crema de llet (35% mg)
  • 100 ml de rom
  • Per al cos:
  • 200 g de xocolata (74%)
  • 50 g de cacau en pols
  • 6 clares d'ou
  • 120 g de sucre en pols
  • 6 rovells d'ou
  • 80 ml de nata (35 mg)
  • 6 bases
  • una culleradeta de goma de xantana

PREPARACIÓ

1. Per fer el cor del coulant, comencem per desfer la xocolata negra. Triem un bol per anar al microones i hi posem la xocolata. El tapem amb paper film, fem uns foradets per seguretat al paper film i escalfem el recipient al microones a menys de 500 watts.
2. Traiem el bol del microones i hi afegim l'altra xocolata (52%) esmicolada.
3. Escalfem la crema de llet en un cassó i l'aboquem a poc a poc al bol, mentre remenem la xocolata.
4. Incorporem ara el rom a la barreja, també a poc a poc i sense parar de remenar el contingut del bol.
5. Posem la barreja en un recipient que pugui anar a la nevera i ho deixem refredar fins que s'endureixi.
6. Per al cos del coulant, escalfem 200g de xocolata al microones.
7. Mentre escalfem la xocolata, barregem en un bol les clares d'ou amb la goma de xantana i muntem aquesta barreja a punt de neu. Una miqueta abans que arribin al punt de neu, hi anem afegint, a poc a poc, el sucre en pols, sense parar de batre.
8. Ara traiem la xocolata del microones i hi afegim el cacau en pols i la nata.
9. És hora d'incorporar, d'un en un, els rovells d'ou a la barreja, sense parar mai de remenar.
10. Hi afegim, a poc a poc, les clares muntades, a la barreja, fins que obtinguem textura de mousse.
11. Recuperem ara la xocolata que hem posat a la nevera i, amb un estri de treure boles, en traiem sis boletes, que seran els cors dels nostres coulants. Les reservem.
12. Tirem la mousse dins d'una màniga pastissera. La reservem també.
13. Preparem una safata per anar al forn, col·loquem una superfície antiadherent o paper de forn a sobre de la safata i, al damunt d'aquesta superfície, hi posem les 6 bases.
14. Triem sis motlles metàl·lics per fer els coulants i els col·loquen al damunt de cadascuna de les bases. Ara tallem unes tires de paper de forn i posem una tira dins de cada motlle, cobrint-ne les parets interior. Així la massa no s'enganxarà al metall.
15. Escalfem el forn a 240º C
16. Comencem per omplir els motlles amb una mica de la mousse de la màniga pastissera, després col·loquem un cor del coulant a cada motlle i hi tornem a abocar una mica més de mousse.
17. Fiquem la safata amb els coulants al forn entre 8 i 10 minuts, a 240º C
18. Un cop traiem la safata del forn, desmotllem els coulants i traiem la tira de paper de forn. Els emplatem i... bon profit!