"Coulant" de xocolata

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • "Coulant" de xocolata
  • (6 "coulants")
  • 90 g de xocolata negra (més del 74%)
  • 100 g de pasta d'ametlles
  • 5 ous
  • 80 g de sucre en pols
  • 3 pomes golden madures
  • mantega
  • 40 g de farina de blat de moro
  • 50 g de làmines d'ametlla marcona crua
  • sucre

PREPARACIÓ

1. Hem començat fonent la mantega a la paella i hi hem anat afegint els trossos de poma.

2. Hi hem abocat força sucre per sobre... i ho hem remenat.

3. Posem en un bol quatre rovells, i en un altre, cinc clares fredes de la nevera per muntar-les.

4. Barregem la pasta d'ametlles amb els rovells. Mentrestant afegim la xocolata fosa al bol de la crema i dels rovells.

5. A l'altre bol, hi hem muntat les clares. Hi hem afegit sucre glacé passat per un colador. Hi hem posat també la farina de blat i les clares i ho hem anat muntant fins que ens ha quedat una mousse.

6. Hem repartit els trossos de poma a la base dels motlles i, amb una mànega de pastisseria, hem cobert dues terceres parts dels motlles amb la mousse. Hi hem afegit unes làmines d'ametlla al damunt. I, això, ja ho tenim! Cap al forn, a 220 graus, uns 4 o 5 minuts.