Coulant de xocolata amb plàtan caramel·litzat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 100 g de sucre
  • 3 ous
  • 95 g de mantega
  • 90 g de cobertura de xocolata
  • 45 g de farina
  • 150 g de plàtan
  • 20 g de pinyons

PREPARACIÓ

Foneu la cobertura de xocolata i la mantega en un bol al bany maria.

Mentrestant, poseu mantega i sucre en una paella i deixeu que es desfacin. Després afegiu-hi el plàtan pelat i tallat en tires gruixudes i caramel·litzeu-lo.

Poseu els ous i el sucre en un bol i munteu-los. Quan estiguin ben muntats, fiqueu-hi la xocolata fosa i remeneu-ho amb compte. Després, afegiu-hi la farina amb l'ajuda d'un colador per evitar que es facin grumolls i torneu-ho a remenar.

I ja per acabar, poseu el plàtan caramel·litzat al fons d¿un bol, aboqueu-hi la xocolata a sobre procurant no omplir-ho massa i deixeu-ho coure al forn durant 6 minuts a 210 graus. Guarniu-ho amb uns pinyons i torreu-los amb un bufador.