Costillas de cerdo con salsa agridulce de naranja (Costelles de porc adobades al forn) - Chiriquí, Panamà

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Grethel Valdés, Santa Perpètua de Mogoda

INGREDIENTS

  • 1 tira de costelles de porc adobades
  • 1 llima
  • pebre negre
  • oli i sal
  • Per a la salsa:
  • 300 ml de suc de taronja
  • un raig de vinagre
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 3 cullerades de sucre

PREPARACIÓ

Feu uns petits talls al llarg de la peça de costelles perquè quedin lleugerament separades entre si. Salpebreu-ho al vostre gust i poseu la peça de carn en una safata de forn. Ruixeu-la amb el suc de la llima i deixeu-la reposar una bona estona. Després, unteu-la amb un bon raig d'oli i enforneu-la durant mitja hora, a uns 180º.
Mentrestant, prepareu la salsa. En un cassó, barregeu-hi tots els ingredients i deixeu que es vagi reduït, a foc lent, remenant-ho de tant en tant. Quan s'hagi reduït força, remeneu la salsa amb energia perquè quedi emulsionada.
Un cop cuita la carn, acabeu de tallar les costelles i serviu-ne una a cada plat, abocant-hi per sobre un parell de cullerades de salsa.

Anar al contingut