Costillas de cerdo con salsa agridulce de naranja (Costelles de porc adobades al forn) - Chiriquí, Panamà
- Programa: Karakia
- Cuina: Grethel Valdés, Santa Perpètua de Mogoda
INGREDIENTS
- 1 tira de costelles de porc adobades
- 1 llima
- pebre negre
- oli i sal
- Per a la salsa:
- 300 ml de suc de taronja
- un raig de vinagre
- 2 cullerades de salsa de soja
- 3 cullerades de sucre
PREPARACIÓ
Feu uns petits talls al llarg de la peça de costelles perquè quedin lleugerament separades entre si. Salpebreu-ho al vostre gust i poseu la peça de carn en una safata de forn. Ruixeu-la amb el suc de la llima i deixeu-la reposar una bona estona. Després, unteu-la amb un bon raig d'oli i enforneu-la durant mitja hora, a uns 180º.
Mentrestant, prepareu la salsa. En un cassó, barregeu-hi tots els ingredients i deixeu que es vagi reduït, a foc lent, remenant-ho de tant en tant. Quan s'hagi reduït força, remeneu la salsa amb energia perquè quedi emulsionada.
Un cop cuita la carn, acabeu de tallar les costelles i serviu-ne una a cada plat, abocant-hi per sobre un parell de cullerades de salsa.
Mentrestant, prepareu la salsa. En un cassó, barregeu-hi tots els ingredients i deixeu que es vagi reduït, a foc lent, remenant-ho de tant en tant. Quan s'hagi reduït força, remeneu la salsa amb energia perquè quedi emulsionada.
Un cop cuita la carn, acabeu de tallar les costelles i serviu-ne una a cada plat, abocant-hi per sobre un parell de cullerades de salsa.