Costelles de senglar amb vi negre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Andreu Vidal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Irene, Arties

INGREDIENTS

  • 16 costelletes de senglar
  • 1/2 l de vi negre
  • 1 copa de brandi
  • 4 cullerades de tomàquet concentrat
  • 4 cebes petites
  • 4 pastanagues
  • 1 tronxo d'api
  • 2 fulles de llorer
  • 5 boles de ginebró
  • 1/2 peu de porc
  • sal i pebre
  • 50 g de mantega
  • 1/4 l d'oli d'oliva
  • 16 prunes

PREPARACIÓ

Daureu la ceba trinxada, la pastanaga tallada a daus i l'api picat en una cassola amb l'oli ben calent.
La cocció ha de ser de 10 minuts a foc viu. Un cop feta la bresa, afegiu-hi el concentrat de tomàquet, el llorer, el ginebró i 1/2 peu de porc. Tireu-hi també el vi i el fons de senglar (fet amb ossos rostits). Feu-ho coure uns 20 minuts i després poseu-hi el brandi. Espereu 2 minuts, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Traieu una mica de greix de les costelles i poseu-les a marinar 24 hores a la nevera. Passat aquest temps, coleu la marinada i passeu-la en una cassoleta juntament amb les prunes. Coeu-ho uns 10 minuts fins que la marinada es redueixi un 75%. Tot seguit, daureu les costelles i serviu-les amb la salsa, prèviament emulsionada amb mantega.