Costelles de senglar amb fines herbes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Sala
INGREDIENTS
- 16 costelles de porc senglar
- sal, pebre i oli
- herbes aromàtiques
- 2 cebes mitjanes
- aigua
- vinagre de Cabernet
- mel Per a la salsa:
- brou de caça
- melmelada de gerds
- mostassa en gra
PREPARACIÓ
Comenceu fent la confitura de ceba. Poseu a escalfar oli en un cassó i després tireu-hi la ceba tallada en juliana.
Primer coeu-la a foc fort, i quan ja estigui tova, cobriu-la amb aigua i abaixeu el foc. Més o menys 1 hora després, quan ja s'hagi begut tota l'aigua, estarà gairebé a punt. Mentrestant, salpebreu les costelles (han de ser d'un porc senglar jove) i espolseu-hi herbes aromàtiques pel damunt. Tireu una mica d'oli en una safata d'anar al forn i poseu-la a escalfar als fogons. Daureu-hi les costelles (primer per la banda de les herbes), i quan ja hagin agafat color, acabeu la cocció al forn (10 minuts a 200 graus). Aprofiteu per acabar la confitura, barrejant la ceba (que ja s'haurà begut tota l'aigua) amb vinagre de Cabernet i mel. Remeneu-ho i reserveu-ho. Tot seguit, passeu a preparar la salsa en un cassó. Barregeu el fons de caça, una mica de melmelada de gerds i de mostassa en gra. Ha de quedar molt calenta i ben lligada. Serviu les costelles amb la confitura de ceba i cobertes amb la salsa.
Primer coeu-la a foc fort, i quan ja estigui tova, cobriu-la amb aigua i abaixeu el foc. Més o menys 1 hora després, quan ja s'hagi begut tota l'aigua, estarà gairebé a punt. Mentrestant, salpebreu les costelles (han de ser d'un porc senglar jove) i espolseu-hi herbes aromàtiques pel damunt. Tireu una mica d'oli en una safata d'anar al forn i poseu-la a escalfar als fogons. Daureu-hi les costelles (primer per la banda de les herbes), i quan ja hagin agafat color, acabeu la cocció al forn (10 minuts a 200 graus). Aprofiteu per acabar la confitura, barrejant la ceba (que ja s'haurà begut tota l'aigua) amb vinagre de Cabernet i mel. Remeneu-ho i reserveu-ho. Tot seguit, passeu a preparar la salsa en un cassó. Barregeu el fons de caça, una mica de melmelada de gerds i de mostassa en gra. Ha de quedar molt calenta i ben lligada. Serviu les costelles amb la confitura de ceba i cobertes amb la salsa.