Costelles de porc amb ratafia i prunes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joel Castanyer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
"Les prunes tenen un moderat efecte laxant pel seu contingut en sorbitol i altres compostos que estimulen el moviment del intestins"Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 300 g de costella de porc en una peça
- 80 g de ceba
- 4 grans d'all
- 100 g de pastanaga
- 100 g de ratafia
- 50 g d'oli d'oliva
- 50 g de llard de porc
- 400 g de brou de pollastre
- 1 fulla de llorer
- 150 g de prunes
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el llard de porc a escalfar al foc en un cassó o paella amb una mica d'oli. Seguidament, salpebreu el costellam i afegiu-lo a aquest llard. A continuació, en una safata de forn, poseu el costellam amb les verdures trossejades; els alls, la ceba, les pastanagues, la fulla de llorer i l'oli i poseu-ho al forn 30 minuts a 180 graus. Després, afegiu-hi la ratafia, el brou de pollastre i les prunes i torneu-ho al forn 30 minuts més.
Quan la costella estigui ben cuita, separeu-ne les prunes i la pastanaga per fer-les servir de guarnició. El líquid restant passeu-lo pel colador xinès, a fi que quedi una salsa.
Per fer el lacat de les costelles, torneu a posar al forn les costelles a 160 graus durant 30 minuts i cada 7 minuts pinteu les costelles amb el seu suc.
I ja per acabar, presenteu el pany de costelles sencer o tallat a la mida d'una ració i acompanyeu-ho amb les prunes, les pastanagues i la salsa de la cocció.
Quan la costella estigui ben cuita, separeu-ne les prunes i la pastanaga per fer-les servir de guarnició. El líquid restant passeu-lo pel colador xinès, a fi que quedi una salsa.
Per fer el lacat de les costelles, torneu a posar al forn les costelles a 160 graus durant 30 minuts i cada 7 minuts pinteu les costelles amb el seu suc.
I ja per acabar, presenteu el pany de costelles sencer o tallat a la mida d'una ració i acompanyeu-ho amb les prunes, les pastanagues i la salsa de la cocció.