Costelles de cabrit arrebossades amb "panko" i cacauets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Montse Sorribes
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Joan del Batlle, La Coma i la Pedra (Solsonès)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g de cacauets crus
  • 200 g de panko (pa rallat japonès)
  • 16 costelles de cabrit
  • Farina blanca
  • clara d'ou
  • oli
  • sal
  • pebre
  • 2 patates kennebec
  • Per a la crema de llimona:
  • 1 kg de llimones
  • 100 g de sucre
  • 75 g d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 220 graus.

Per fer la crema de llimona, emboliqueu les llimones senceres amb paper d'alumini i poseu-les al forn a 220 graus durant uns 30 minuts.

Seguidament, desemboliqueu les llimones, talleu-les a trossos, poseu-les en una cassola amb el sucre, deixeu-ho coure durant 5 minuts, per fer una mena de melmelada, i retireu la cassola del foc. Quan s'hagi refredat, tritureu-ho tot amb el pímer, tant les llimones com el líquid que hagin deixat, i emulsioneu-ho amb oli d'oliva, com si féssiu una maionesa.

Per fer l'arrebosssat, piqueu els cacauets de forma irregular amb un ganivet i barregeu-los amb el panko, en un bol.

A continuació, salpebreu el cabrit, arrebosseu-lo, primer amb la farina blanca, després amb la clara d'ou, i, finalment, amb la barreja del panko i cacauets i fregiu-lo en una paella amb força oli ben calent.

Tot seguit, prepareu una altra paella amb oli i, mentre s'escalfa, talleu les patates amb la mandolina, ben primetes i fregiu-les a la paella quan l'oli sigui ben calent.

I ja per acabar, serviu el cabrit acompanyat amb el puré de llimona i les xips de patata.