Costelles de cabrit amb salsa de iogurt

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 iogurt grec
  • 8 gotes de suc de llimona
  • la pell de ¿ llimona
  • 8 costelletes de cabrit
  • 1 xampinyó
  • 1 ceba tendra
  • 1 tronxo d'api
  • unes fulles d'enciam
  • 1 tomàquet d'amanir
  • 1 cogombre
  • 1 litre de llet sencera

PREPARACIÓ

Si feu servir iogurt grec no caldrà però si teniu un iogurt amb sèrum, perquè deixi anar l'excés de sèrum i puguem aconseguir una textura ferma a la salsa, caldrà abocar-lo damunt d'un colador on hi haurà un drap que no desprengui fils. Es filtrarà i ens quedarà la textura de iogurt que necessitem. Hi afegirem pell de llimona i unes gotes de suc de llimona. Ho amalgamem tot amb herbes aromàtiques i hi afegim una mica de sal. Rentem les verdures i les tallem en làmines per menjar-nos-les crues.
Salpebrem les costelles i les marquem a foc viu en una paella antiadherent.
En un plat ample i pla, hi posem les crudités repartides, les costelletes de cabrit al voltant i finalment la salsa de iogurt al centre. Afegim un raig d'oli d'oliva pel damunt de les verdures i la carn, i, si us agrada, poseu una mica de flor de sal pel damunt de la carn.

ELABORACIÓ DE IOGURT
En una cassola o plata de forn, hi posem vasos amb una mica de iogurt dins. Cada vas s'omple de llet sencera i es tapa amb paper film. Es posa al bany maria (cobrim amb aigua fins la meitat dels vasos). Tot dins al forn a 80º durant 12 hores.