Costellam de xai rostit al forn

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Via Veneto, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 costellam desossat i marinat amb llorer, farigola i pebre Per a la salsa:
  • els ossos del costellam
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 tomàquets
  • 2 xampìnyons
  • 1 branqueta d'api
  • 1 porro
  • llorer, farigola, pebre negre en gra
  • 1 got de vi de Porto
  • 1 l de brou de vedella
  • 1 copeta de brandy
  • aigua
  • oli d'oliva
  • fècula de blat de moro Per a la guarnició (opcional):
  • 4 patates
  • 1 pebrot
  • 1 albergínia
  • 1 ceba
  • espàrrecs
  • pastanagues petites

PREPARACIÓ

Comenceu el plat preparant la salsa. Poseu oli en una cassola i sofregiu-hi els ossos del costellam.

Quan estiguin rossos, poseu-hi les verdures tallades ben finetes (ceba, all, pastanaga, api i porro), les fulles de llorer, el pebre negre en gra i la farigola; finalment els xampinyons i quan estigui tot daurat, afegiu-hi el tomàquet també tallat a trossets.

Quan ho tingueu ben confitat, tireu-hi el brandi i flamegeu-ho; i després poseu-hi el vi d'Oporto i deixeu-ho reduir.

Finalment incorporeu-hi el brou de vedella i una mica d'aigua si en fa falta, i deixeu-ho bullir una hora.

Llavors coleu-ho i poseu-ho en un cassó, tireu-hi la fècula de blat de moro (maizena) barrejada amb aigua i que bulli 5 minuts més.

D'altra banda, salpebreu el costellam de xai que heu tingut macerant durant 12 hores amb llorer, farigola i pebre, i rostiu-lo en una paella. Quan estigui ben daurat pels dos costats, deixeu-lo reposar 5 minuts.

Per a fer la guarnició, bulliu les patates amb la pell i llavors talleu-les a làmines; feu el milfulls amb l'escalivada de pebrot i albergínia i les patates, i confiteu-ho al forn durant 10 minuts.

Per muntar el plat, poseu el milfulls acompanyat amb unes pastanagues i uns espàrrecs bullits, i al centre del plat el costellam tallat. Salsegeu-ho.