Costellam amb salsa barbacoa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Els aliments cuits al forn mantenen millor les vitamines i els minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- costellam de porc (8 costelles)
- llard de porc
- quètxup
- 1 o 2 cebes morades
- pebre vermell fumat
- pebre blanc
- vinagre
- salsa Perrins
- un gra d'all
- sal
- sucre morè
- mel
- whisky
- farigola
- romaní
- panotxa bullida
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
1. Traiem el costellam de la sal. El posem a la safata que anirà al forn, hi posem oli, all, farigola, romaní, un rajolí de vinagre i un de whisky. Agafem el costellam, el pebrem i l'untem amb llard de porc.
2. Posem el costellam al forn, a 120 graus, durant una hora.
3. Agafem un paella, hi posem un raig d'oli d'oliva verge extra, l'all aixafat i la ceba a daus petits. Tot a foc lent. Sofregim la ceba. Quan la ceba ja és rossa, hi tirem el vinagre, el whisky i el sucre morè i ho dissolem. Després hi afegim el quètxup i la salsa Perrins. Deixem que faci xup-xup.
4. Hi afegim el pebre blanc, la mel i, finalment, el pebre vermell fumat. Ho remenem, retirem l'all aixafat i ja tenim la salsa feta.
5. Al cap de dues hores, traiem el costellam del forn. El pintem amb la salsa i el tornem a posar al forn. A la mateixa temperatura durant dues hores més. Més o menys cada 30 minuts, haurem de treure la safata del forn per anar repintant el costellam amb la salsa.
6. A última hora apujarem el forn a 180 graus, durant una hora més.
7. Tallem les panotxes a rodanxes i les marquem a la paella per una banda i per l'altra.
2. Posem el costellam al forn, a 120 graus, durant una hora.
3. Agafem un paella, hi posem un raig d'oli d'oliva verge extra, l'all aixafat i la ceba a daus petits. Tot a foc lent. Sofregim la ceba. Quan la ceba ja és rossa, hi tirem el vinagre, el whisky i el sucre morè i ho dissolem. Després hi afegim el quètxup i la salsa Perrins. Deixem que faci xup-xup.
4. Hi afegim el pebre blanc, la mel i, finalment, el pebre vermell fumat. Ho remenem, retirem l'all aixafat i ja tenim la salsa feta.
5. Al cap de dues hores, traiem el costellam del forn. El pintem amb la salsa i el tornem a posar al forn. A la mateixa temperatura durant dues hores més. Més o menys cada 30 minuts, haurem de treure la safata del forn per anar repintant el costellam amb la salsa.
6. A última hora apujarem el forn a 180 graus, durant una hora més.
7. Tallem les panotxes a rodanxes i les marquem a la paella per una banda i per l'altra.