Costellam amb salsa barbacoa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els aliments cuits al forn mantenen millor les vitamines i els minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • costellam de porc (8 costelles)
  • llard de porc
  • quètxup
  • 1 o 2 cebes morades
  • pebre vermell fumat
  • pebre blanc
  • vinagre
  • salsa Perrins
  • un gra d'all
  • sal
  • sucre morè
  • mel
  • whisky
  • farigola
  • romaní
  • panotxa bullida
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1. Traiem el costellam de la sal. El posem a la safata que anirà al forn, hi posem oli, all, farigola, romaní, un rajolí de vinagre i un de whisky. Agafem el costellam, el pebrem i l'untem amb llard de porc.



2. Posem el costellam al forn, a 120 graus, durant una hora.



3. Agafem un paella, hi posem un raig d'oli d'oliva verge extra, l'all aixafat i la ceba a daus petits. Tot a foc lent. Sofregim la ceba. Quan la ceba ja és rossa, hi tirem el vinagre, el whisky i el sucre morè i ho dissolem. Després hi afegim el quètxup i la salsa Perrins. Deixem que faci xup-xup.



4. Hi afegim el pebre blanc, la mel i, finalment, el pebre vermell fumat. Ho remenem, retirem l'all aixafat i ja tenim la salsa feta.



5. Al cap de dues hores, traiem el costellam del forn. El pintem amb la salsa i el tornem a posar al forn. A la mateixa temperatura durant dues hores més. Més o menys cada 30 minuts, haurem de treure la safata del forn per anar repintant el costellam amb la salsa.



6. A última hora apujarem el forn a 180 graus, durant una hora més.



7. Tallem les panotxes a rodanxes i les marquem a la paella per una banda i per l'altra.
Anar al contingut