Cors de carxofa farcits de ceps i fetge gras d'ànec

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Massana
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 8 carxofes
  • 250 g de ceps
  • 100 g de nata líquida
  • 600 g de fetge gras d'ànec
  • 1/2 l de suc de carn
  • 1 ceba
  • 1 got de Pedro Ximénez
  • aigua i sucre per a l'almívar
  • oli d'oliva
  • farina i sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui daurada, retireu-la i reserveu-la.
Per fer l'almívar, poseu en un cassó l'aigua i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 10 minuts.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els ceps tallats per la meitat. Quan estiguin daurats, retireu-los del foc, talleu-los a dauets ben petits, torneu-los a posar a la paella juntament amb la nata líquida i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.

Mentrestant, en una paella amb oli abundant fregiu els cors de les carxofes, prèviament buidats.

Per fer la salsa, poseu el Pedro Ximénez en un cassó al foc i deixeu-lo reduir. Després, afegiu-hi la ceba sofregida i el suc de carn i deixeu-ho coure tot junt. Quan la salsa hagi reduït, poseu-hi l'almívar i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

Tot seguit, poseu els cors de carxofa en una safata, farciu-los amb els ceps saltats i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

Finalment, en una paella sense oli salteu un tall de fetge gras, salat i enfarinat, fins que estigui ben daurat.

I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi els cors de carxofa a sobre, i al costat, el fetge d'ànec.