Cors de carxofa farcits amb ceps i fetge gras
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Piña de Plata, Sant Cugat del Vallès
INGREDIENTS
- 16 carxofes
- 250 g de ceps
- 200 g de fetge gras
- 50 g de mantega
- 1 copa de porto
- 1 tassa de brou de carn (reduït)
- 1 l d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i una mica de sal, bulliu les carxofes, pelades i buides, durant dos minuts.
Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, escorreu-les i poseu-les en una safata al forn durant 30 minuts a 85 graus.
Seguidament, en un cassó amb oli, confiteu la ceba picada.
Mentrestant, en una paella amb mantega i una mica d'oli, salteu els ceps tallats a trossos.
A continuació, en una altra paella sense oli, daureu el fetge gras.
Tot seguit, en un cassó barregeu el brou de carn amb el porto i deixeu-ho reduir.
Finalment, farciu les carxofes amb la ceba confitada i els ceps i poseu-les al forn durant 4 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu les carxofes, amb el fetge gras a sobre i salseu-les amb la reducció de porto i brou.
Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, escorreu-les i poseu-les en una safata al forn durant 30 minuts a 85 graus.
Seguidament, en un cassó amb oli, confiteu la ceba picada.
Mentrestant, en una paella amb mantega i una mica d'oli, salteu els ceps tallats a trossos.
A continuació, en una altra paella sense oli, daureu el fetge gras.
Tot seguit, en un cassó barregeu el brou de carn amb el porto i deixeu-ho reduir.
Finalment, farciu les carxofes amb la ceba confitada i els ceps i poseu-les al forn durant 4 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu les carxofes, amb el fetge gras a sobre i salseu-les amb la reducció de porto i brou.