Cors de carxofa farcits amb ceps i fetge gras

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Piña de Plata, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • 16 carxofes
  • 250 g de ceps
  • 200 g de fetge gras
  • 50 g de mantega
  • 1 copa de porto
  • 1 tassa de brou de carn (reduït)
  • 1 l d'oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i una mica de sal, bulliu les carxofes, pelades i buides, durant dos minuts.
Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, escorreu-les i poseu-les en una safata al forn durant 30 minuts a 85 graus.

Seguidament, en un cassó amb oli, confiteu la ceba picada.

Mentrestant, en una paella amb mantega i una mica d'oli, salteu els ceps tallats a trossos.

A continuació, en una altra paella sense oli, daureu el fetge gras.

Tot seguit, en un cassó barregeu el brou de carn amb el porto i deixeu-ho reduir.

Finalment, farciu les carxofes amb la ceba confitada i els ceps i poseu-les al forn durant 4 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu les carxofes, amb el fetge gras a sobre i salseu-les amb la reducció de porto i brou.