Cors de carxofa amb foie fresc a la planxa i escuma d'espàrrecs

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 8 carxofes
  • 8 supremes de foie d'ànec fresc
  • 3/4 de kg d'espàrrecs
  • 6 fulles de gelatina
  • 100 cl de crema de llet
  • 100 cl de vinagre de Mòdena reduït amb mel
  • Sal
  • Sucre

PREPARACIÓ

1. Peleu i talleu les carxofes fins quedar-vos amb els cors. Confiteu-los en oli de llavors sense gust i deixeu-los que s'estovin. Reserveu-los.

2. Bulliu les cues dels espàrrecs fins que siguin toves. Escorreu-les i tritureu-les afegint-hi una mica de sal i de sucre. Coleu-ho tot fins que en quedi una crema fina.

3. Quan la crema sigui tèbia, afegiu-hi les fulles de gelatina ja remullades. Remeneu-ho i torneu a colar-ho tot. Amb la crema d'espàrrecs, ompliu el sifó i refredeu-lo a la nevera durant dues hores.

4. Saleu i enfarineu lleugerament les supremes de foie i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli de llavors. Reserveu-les sobre paper de cuina.

5. En un plat una mica fondo, col•loqueu-hi dos cors de carxofes confitats. Salpebreu-los.

6. Al damunt de cada cor, poseu-hi una suprema de foie i saleu-ho tot amb sal maldon lleugerament.

7. Afegiu l'escuma d'espàrrecs al costat de la resta d'ingredients.

8. Finalment, guarniu el plat acabat amb unes ratlles de reducció de vinagre amb mel.
Anar al contingut