Corona de patata i tòfona amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Isidre
INGREDIENTS
- 4 patates (de 100 a 150 g)
- 2 tòfones mitjanes
- 12 gambes de Palamós
- cerfull
- pebre negre
- sal marina grisa Per a la vinagreta:
- oli d'oliva
- mostassa en gra
- 1 copeta de vinagre de Chardonnay
PREPARACIÓ
Primer de tot, emboliqueu les patates amb paper d'alumini i poseu-les durant 1 hora al forn a 220º.
Mentrestant, prepareu l'oli de les gambes posant oli en un cassó i les cloves. Heu de deixar-ho uns 15 minuts a foc lent; és important que no bulli. Un cop tingueu les patates refredades, talleu-les a làmines i col.loqueu-les al plat fent una circumferència. Al damunt de cada patata, poseu-hi les làmines de tòfona i reserveu-ho al forn durant 5 minuts perquè s'escalfi. Prepareu la vinagreta amb la mostassa, sal, oli, vinagre i una mica de pebre; remeneu-ho bé fins que us quedi ben lligat. Salteu les gambes, i quan les tingueu daurades, traieu-les i munteu el plat. Poseu-les sobre la patata i la tòfona, i pel damunt, tireu-hi una mica de l'oli de les gambes i la vinagreta. Acabeu-ho de decorar amb una mica de sal Maldom, cerfull i julivert.
Mentrestant, prepareu l'oli de les gambes posant oli en un cassó i les cloves. Heu de deixar-ho uns 15 minuts a foc lent; és important que no bulli. Un cop tingueu les patates refredades, talleu-les a làmines i col.loqueu-les al plat fent una circumferència. Al damunt de cada patata, poseu-hi les làmines de tòfona i reserveu-ho al forn durant 5 minuts perquè s'escalfi. Prepareu la vinagreta amb la mostassa, sal, oli, vinagre i una mica de pebre; remeneu-ho bé fins que us quedi ben lligat. Salteu les gambes, i quan les tingueu daurades, traieu-les i munteu el plat. Poseu-les sobre la patata i la tòfona, i pel damunt, tireu-hi una mica de l'oli de les gambes i la vinagreta. Acabeu-ho de decorar amb una mica de sal Maldom, cerfull i julivert.