Cornbread (Pa de blat de moro -d'en Richard-) - Estats Units
- Programa: Karakia
- Cuina: Richard Schweid, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 tassa de farina
- 3/4 de tassa de sèmola de blat de moro
- 1/3 de tassa de sucre
- 1 tassa de llet
- 3 culleradetes de llevat en pols
- 1 ou
- 2 cullerades d'oli de cansalada viada o de llard
- 1/2 cullerada de sal
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 220º.
Barregeu bé la farina i la sèmola de blat de moro amb el sucre, el llevat i la sal.
En un altre bol, barregeu els líquids: la llet, l'ou batut i l'oli de la cansalada i incorporeu-ho, a poc a poc, al bol de la farina. Aquesta massa l'heu d'anar remenant, amb una cullera de fusta i de forma molt suau, de manera que s'hi vagi incorporant aire i, en coure, quedi esponjosa. Com més estona la remeneu, millor.
Aboqueu la massa en un motlle untat amb greix (oli, mantega, llard...) i enforneu-ho uns 20 minuts a 220º.
Barregeu bé la farina i la sèmola de blat de moro amb el sucre, el llevat i la sal.
En un altre bol, barregeu els líquids: la llet, l'ou batut i l'oli de la cansalada i incorporeu-ho, a poc a poc, al bol de la farina. Aquesta massa l'heu d'anar remenant, amb una cullera de fusta i de forma molt suau, de manera que s'hi vagi incorporant aire i, en coure, quedi esponjosa. Com més estona la remeneu, millor.
Aboqueu la massa en un motlle untat amb greix (oli, mantega, llard...) i enforneu-ho uns 20 minuts a 220º.