Cor de carxofa amb ortigues de mar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Fran López
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torreó de l'Indià

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 12 carxofes
  • 3 carxofes per a les xips
  • 400 g d'ortigues de mar
  • 2 cebes
  • 3 alls
  • 250 g oli d'oliva
  • 1 branqueta de romaní
  • 40 g de mantega
  • sal i pebre
  • mostassa verda (opcional)
  • flors de romaní (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les carxofes, de forma que us en quedi el cor, i coeu-les amb una branqueta de romaní en un cassó amb oli d'oliva a 85 graus, durant 18 minuts.

A continuació, talleu la ceba i els alls molt fins i coeu-los, alhora, en una paella amb un rajolí d'oli fins que quedin daurats. Seguidament, escorreu les ortigues de la seva aigua, afegiu-les a la paella juntament amb la mantega, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.

Tot seguit, coleu l'oli de les carxofes confitades, poseu-lo en una paella i escalfeu-lo. Mentrestant, peleu i talleu les carxofes molt fines, amb una mandolina, per fer les xips. Quan l'oli sigui ben calent, fregiu-hi les xips de carxofa.

Finalment, farciu els cors de carxofes amb la salsa d'ortigues.

I ja per acabar, pinteu el plat amb la mostassa verda, emplateu 3 cors de carxofes, col•loqueu-hi les xips per sobre i guarniu-ho amb les flors de romaní.
Anar al contingut