Coquinche (Rom amb coco) - Maracaibo, Veneçuela

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Gleysi Garcia Adrianza, l'Hospitalet de Llobregat
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 coco gros
  • rom blanc

PREPARACIÓ

Feu un forat en un dels ulls del coco i buideu-ne l'aigua. Reserveu-la.
Poseu un embut ben prim dins el forat del coco i aboqueu-hi el rom a poc a poc, per poder controlar quant n'hi cap.
Tapeu el forat amb un tap de suro embolicat amb una mica de paper film (talleu el tap amb un ganivet per reduir-lo a les dimensions del forat del coco) i deixeu reposar el coco ben bé durant un mes. Durant aquest temps, el coco anirà absorbint l'alcohol del rom i anirà deixant anar part del seu greix.
Passat aquest temps, el rom resultant tindrà menys graduació (en part perquè el coco l'haurà absorbit i també perquè s'haurà evaporat una mica) i ja podreu servir uns gotets amb un intens gust de coco.
 
Nota:
Dels tres "ulls" que té el coco, sempre n'hi ha un que és molt fàcil de foradar per poder-ne treure l'aigua. Tocant el coco amb els dits, segur que el trobareu.