Coques fines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Balsebre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Forn de Baix
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
L'oli d'oliva verge extra és un aliment imprescindible, és ric en àcids grassos monoinsaturats, uns greixos essencials per a l'organisme que fomenten una bona salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 15 coques:
- 250 ml oli d'oliva verge extra
- 125 ml aigua
- 5 g de coriandre
- 5 g matafaluga (anís verd)
- 2 g de sal
- 15 g de sucre
- 25 g de llevat fresc
- 100 g de llevat massa mare
- 450 g de farina
- anís
- sucre (per ensucrar)
- esperit de llima (essència de llimona)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el coriandre i la matafaluga i feu-ho bullir durant 5 minuts.
Mentrestant, poseu l'oli, el sucre i la sal en un bol gros. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans fins que quedi una massa tova. Seguidament, aboqueu-hi la farina, continueu-ho pastant fins que la massa sigui ben fina, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant mitja horeta.
A continuació, dividiu la massa en porcions d'uns 30 grams, amasseu-les, una per una, feu-ne pilotes i deixeu-les fermentar damunt d'una safata durant mitja hora més.
Tot seguit, aplaneu les porcions fins a una mida de 12 centímetres de diàmetre, feu-hi unes marques amb els dits perquè no s'inflin i deixeu-les coure al forn, prèviament preescalfat, a 150 graus durant mitja hora.
I ja per acabar, retireu-les del forn, deixeu-les refredar, ensucreu-les i ja les podeu servir.
Mentrestant, poseu l'oli, el sucre i la sal en un bol gros. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans fins que quedi una massa tova. Seguidament, aboqueu-hi la farina, continueu-ho pastant fins que la massa sigui ben fina, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant mitja horeta.
A continuació, dividiu la massa en porcions d'uns 30 grams, amasseu-les, una per una, feu-ne pilotes i deixeu-les fermentar damunt d'una safata durant mitja hora més.
Tot seguit, aplaneu les porcions fins a una mida de 12 centímetres de diàmetre, feu-hi unes marques amb els dits perquè no s'inflin i deixeu-les coure al forn, prèviament preescalfat, a 150 graus durant mitja hora.
I ja per acabar, retireu-les del forn, deixeu-les refredar, ensucreu-les i ja les podeu servir.