Coques fines

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Balsebre
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Forn de Baix
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva verge extra és un aliment imprescindible, és ric en àcids grassos monoinsaturats, uns greixos essencials per a l'organisme que fomenten una bona salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 15 coques:
  • 250 ml oli d'oliva verge extra
  • 125 ml aigua
  • 5 g de coriandre
  • 5 g matafaluga (anís verd)
  • 2 g de sal
  • 15 g de sucre
  • 25 g de llevat fresc
  • 100 g de llevat massa mare
  • 450 g de farina
  • anís
  • sucre (per ensucrar)
  • esperit de llima (essència de llimona)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el coriandre i la matafaluga i feu-ho bullir durant 5 minuts.

Mentrestant, poseu l'oli, el sucre i la sal en un bol gros. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans fins que quedi una massa tova. Seguidament, aboqueu-hi la farina, continueu-ho pastant fins que la massa sigui ben fina, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant mitja horeta.

A continuació, dividiu la massa en porcions d'uns 30 grams, amasseu-les, una per una, feu-ne pilotes i deixeu-les fermentar damunt d'una safata durant mitja hora més.

Tot seguit, aplaneu les porcions fins a una mida de 12 centímetres de diàmetre, feu-hi unes marques amb els dits perquè no s'inflin i deixeu-les coure al forn, prèviament preescalfat, a 150 graus durant mitja hora.

I ja per acabar, retireu-les del forn, deixeu-les refredar, ensucreu-les i ja les podeu servir.
Anar al contingut