Coques d'escalivada amb bacallà esqueixat

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Anna

INGREDIENTS

  • 240 g de morro de bacallà
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 all
  • 1 pebrot vermell
  • sal i pebre
  • vinagre balsàmic Per fer la coca:
  • 125 g de farina
  • 125 g de formatge mahonès sec o parmesà
  • 125 g de mantega
  • 1 ou sencer

PREPARACIÓ

Per confitar el bacallà, poseu oli a escalfar, afegiu-hi alls tallats a làmines per donar-hi gust, espereu que es daurin una mica i retireu-los de la paella.
Deixeu que l'oli es refredi, i col·loqueu-hi el bacallà tallat a làmines. Deixeu-ho macerar uns 20 minuts perquè es confiti. A part, escaliveu el pebrot vermell. Poseu-lo en una safata embolicat amb paper de plata i coeu-lo al forn durant 3/4 d'hora a temperatura mitjana. Per fer la coca, barregeu els ingredients (la farina, el formatge ratllat, la mantega a punt de pomada i l'ou) en un bol. Saleu-ho una mica i treballeu-ho amb les mans fins que aconseguiu una textura fina ben lligada. Col·loqueu-la en un paper film donant-li forma de cilindre, premeu-la i enrotlleu-la. Poseu-ho a la nevera 1 hora i 1/2 perquè reposi. Passat aquest temps, traieu-la, talleu-la a llesques i poseu-les en una safata (no fa falta untar-la amb mantega). Coeu-les al forn durant uns 15-20 minuts a 150º. Un cop cuites, munteu el plat amb les llesques de coca, l'escalivada i el bacallà. Decoreu-ho amb els alls que heu fregit abans, i amb una vinagreta feta amb l'oli de l'escalivada i una mica de vinagre.