Consomé de xiitake

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Consomé de xiitake
  • (per a 2 persones)
  • 400g de nyàmeres
  • 100g de xiitakes frescos
  • 1 ceba
  • 50g de mini-gírgoles
  • 100ml de vi blanc
  • 600ml de llet de soja

PREPARACIÓ

1. Piquem un quart de ceba.

2. Escalfem una cassola i hi posem un rajolí d'oli. Trieu una cassola on després pugueu fer servir la batedora.

3. Aboquem la ceba picada a la cassola per enrossir-la i deixem es que vagi daurant.

4. Tallem els xiitakes a dauets.

5. Afegim els dauets de xiitakes a la cassola quan la ceba comenci a daurar-se.

6. Reguem la cassola amb el vi blanc, deixem que bulli i que la ceba i el xiitake se'l beguin tot.

7. Pelem les nyàmeres, les tallem per la meitat longitudinalment i, de cada meitat, en fem làmines primes.

8. Un cop el vi ha reduït i s'ha evaporat l'alcohol, afegim a la cassola un xic de sal i les nyàmeres.

9. Hi aboquem la llet de soja i ho deixem coure tot 4 o 5 minutets.

10. Després, fem servir la batedora elèctrica dins de la mateixa cassola on hem cuit la crema i la batem.

11. Passem la crema per un colador.

12. Escalfem una paella, hi afegim un raig d'oli i hi coem les mini-gírgoles a foc lent.

13. Quan les mini-gírgoles siguin prou cuites, emplatem la crema en un plat fondo i hi afegim les mini-gírgoles pel damunt.